YIN JOOGA. Lantio ja luottamus.

Avaa keho ja opi rauhoittumaan. Päästä irti suorittamisesta ja kontrollista. Olet turvassa.

Janita Rosténin Yin jooga -kurssit auttavat luovan työn tekijöitä ja ajatustyöläisiä pysähtymään ja kuuntelemaan itseään ilman keskittymisvaikeuksia ja suorittamista. Huomaat eron jo ensimmäisen viikon aikana!

Janita räätälöi tämänkin harjoituskokonaisuuden juuri sinulle. Kurssi on jatkoa Intohiomon ”Yin jooga. Selkäranka ja itsevarmuus.” -harjoituskokonaisuudelle, mutta toimii yhtä hyvin itsenäisenä kurssina. Voit tehdä joko molemmat tai vain jomman kumman.

Ennen kurssien suunnittelemista keskustelimme pitkään kulttuurityön haasteista ja kulttuurityön tekijöiden tarpeista.

Valitsimme toiseksi kurssiksi harjoitteet, jotka avaavat lantion alueen liikkuvuutta ja saavat energian kiertämään alaraajoihin. Lantion ja alaselän venytykset ovat Yin joogassa tärkeitä, sillä näillä alueilla on erityisen paljon sidekudosta, jonka venyttämiseen tarvitaan viipyileviä asentoja. Joogafilosofian mukaan lantioon varastoituu myös helposti henkisiä jännitteitä.

Kulttuurityö vaatii keholta paljon. Epäergonomiset työskentelyasennot ja staattinen lihasjännitys kuormittaa lihaksia kokonaisvaltaisesti ja erityisesti istumatyö on raskasta lantion seudulle: alaselälle, lonkankoukistajille, pakaroille ja reisille. Lantion alueen ongelmat heijastuvat sitten kehossa ylemmäs, selkävaivoihin.

Tämän kurssin harjoitteet auttavat erityisesti irti päästämisessä, rauhoittumisessa ja voimavarojen keräämisessä. Kehon antautuminen ja turvallisuuden tunteen löytäminen avaavat kanavat luovuuden virtaamiselle.

Kulttuurityöhön liittyy paljon tekijöitä, joita ei voi kontrolloida ja epävarmuus tuntuu olevan aina läsnä tummana pilvenä vähintään taivaanrannassa, ellei suoraan myrskynä pään päällä. Tässä ympäristössä on erittäin tärkeää oppia rauhoittumaan ja päästämään irti.

Suorittaminen, ylianalysointi, epävarmuus, ahdistus ja pelko ovat kryptoniittia luovuudelle ja osaamisestasi kumpuavalle intuitiolle.

Kehosi aloittaa palautumisen jo ensimmäisen harjoituksen aikana. Ja mieli seuraa pian perässä. Ei aikaakaan, kun luovuutesi virtaa, ja olet saanut yhteyden omaan ääneesi.

Kurssin ostettuasi sinulla on aina mukanasi työkalu pysähtymiseen ja mahdollisuus kehittää läsnäolon taitoa missä ja milloin haluat.

Janita auttaa sinua avaamaan kehosi ja mielesi, jotta luovuus voi virrata vapaasti.

Ahdistaako pysähtyminen?

Tämä auttaa. Takuulla.

Ahdistaako pysähtyminen? Kokeile Yin Joogaa!

Intohiomon ”Yin Jooga. Lantio ja luottamus.” -kurssi koostuu neljästä harjoituksesta:

Maksat kurssin vain kerran ja pääset toistamaan harjoitukset niin monta kertaa kuin haluat. Saat koko kurssin käyttöösi heti maksettuasi, ja voit tehdä harjoitukset haluamassasi järjestyksessä.

Sopimusehdot löydät täältä.

Anna itsellesi lempeän tehokas hengähdyshetki Janitan rauhallisessa hoivassa.

Sinun ei tarvitse tietää mitään Yin joogasta osallistuaksesi kurssille. Janita kertoo sinulle kyllä kaiken, mitä hetkessä tarvitset. Hänen lempeään ohjaukseensa on helppo luottaa.

Et myöskään tarvitse erityisiä välineitä harjoituksen tekemiseen. Myöhemmin, jos ja kun innostut, voit harkita apuvälineiden hankkimista. Janita esittelee videolla hyödyllisimmät hankinnat Yin joogaan. Itseltäni löytyvät kaikki näistä, ja käytän niitä ahkerasti myös muunlaisen venyttelyn apuna.

Janita ohjeistaa harjoituksissa kuitenkin aina myös sen, miten voit korvata joogavälineet kotoa valmiiksi löytyvillä tavaroilla: tiilet kahvipaketeilla tai kirjoilla, bolsterin tyynyillä, ja joogavyön tavallisilla vöillä.

Mitä tarvitsen Yin jooga harjoitukseen?

Pue yllesi mukavat joustavat vaatteet. Ota allesi joogamatto tai muu lämpöä eristävä alusta. Varaa ulottuvillesi viltti, jos palelet helposti. Saatat tarvita lisäksi tukea, jotta pystyt varmistamaan rentoutumisen asanoissa. Hae viereesi paksu tyyny, kuten sohvatyyny, ja jotakin tukevaa koroketta, kuten kahvipaketti tai paksu kirja.

Tärkeintä on, että rauhoitat itsellesi tilan ja ajan harjoituksen tekemiseen keskeytyksettä. Poista häiriötekijät ja laita ilmoitukset äänettömälle.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös seuraavaa rituaalia harjoituksen aloittamiseen:

  • Rauhoita tila ja estä häiriötekijät (maailma jaksaa kyllä odottaa).
  • Pehmennä valaistus (voit vaikkapa sytyttää kynttilän tai tunnelmavalon).
  • Ruoki aistejasi hyödyntämällä eteerisiä öljyjä (esim. höyrystin tai tuoksulamppu).
  • Pistä taustalle rentoutus- tai kylpylämusiikkia (esim. YouTubesta tai Spotifystä).
  • Kietoudu pehmeään vilttiin ja villasukkiin, ja istahda alustalle juomaan yrttiteetä noin viideksi minuutiksi ennen harjoituksen aloittamista. Yritä olla tekemättä mitään. Mutta muista, että sinun ei tarvitse myöskään suorittaa tekemättömyyttä, vaan voit antaa ajatustesi harhailla, minne ne haluavat mennä. Sinun ei tarvitse myöskään saada juotua juomaasi loppuun, vaan voit nautiskella sitä myös harjoituksen aikana, asanoiden välissä.

Avaa keho ja päästä luovuus virtaamaan

Rentouta lihasjännitykset ja opi rauhoittumaan

Opi kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi

Paranna lantiosi liikkuvuutta ja löydä itsestäsi turvan ja luottamuksen tunne

Yin jooga lisää liikkuvuutta kehoosi ja voimavaroja arkeesi

Haluan kertoa sinulle, miten löysin Janitan!

Kurssin vetäjä Janita Rostén on kouluttautunut vuosia ammattiinsa, mutta sillä ei oikeastaan ole merkitystä. Hän on nimittäin paras. Tiedän tämän, koska olen harrastanut joogaa ja meditointia viime vuosisadalta lähtien. (Hui! Aina yhtä kammottavaa sanoa tämä näin! Mutta kuulostaa dramaattisemmalta, eikö totta?)

Yin jooga on minulle uudempi tuttavuus, mutta olen ehtinyt kokea siitäkin useamman ohjaajan kädenjälkeä.

Kukaan heistä ei ole vetänyt vertoja Janitalle. Siksi pyysin juuri häntä Intohiomoon. Halusin jakaa hänen lahjansa sinulle. Ja onneksi hän suostui!!

Janita ohjaa sydämellään, ja sen tuntee. Janitan lempeys, armollisuus, hyväsydämisyys ja lämpö kulkevat harjoitusten kautta myös omaan ajatteluuni arjessa. Hän ohjaa selkeästi ja rauhallisesti ja sanoo juuri oikeat asiat oikeaan aikaan.

Haluan, että saat kokea tämän saman.

Koska uskon Janitaan, annan sinulle 10 päivän täyden tyytyväisyystakuun. Kokeile! Et menetä mitään.

Suvi Approves!

Mitä Yin Jooga on?

Yin jooga yhdistää kehonhuoltoa ja rentoutustekniikoita. Erona muihin syvävenyttelyihin tai perinteisiin kehonhuollon menetelmiin Yin joogassa huolletaan myös mieltä.

Yin joogan viipyilevät asanat ovat yllättävän tehokkaita. Kuvaan Yin joogaa ystävilleni usein (vain) puoliksi leikilläni siten, että ”se on sitä, että maataan tekemättä mitään ja kuitenkin jälkeen päin tuntuu siltä kuin olisi tehnyt jotain”.

Jälkeen päin minulla on nimittäin aina sellainen olo, että keho ja mieli ovat auki ja jäntevän rennot. Maailma näyttää oudon raikkaalta.

On varmasti yksilöllistä, miten Yin joogaharjoituksen kokee, mutta itseäni se myös väsyttää kovasti. Kävin joskus aamutunneilla, mutta minun piti lopettaa se, koska työnteosta ei tullut sen jälkeen mitään.

Yin joogan taika on siinä, että sinulla on koko ajan jotain, mihin kiinnittää huomiosi, joten mielenhuolto tapahtuu itsestään, kuin vahingossa. Yin jooga sopiikin mielestäni erityisesti sellaisille ihmisille, jotka ymmärtävät meditoinnin tärkeyden, mutta joille meditaatio on syystä tai toisesta epämiellyttävää tai vaikeaa.

Meditointia ei kuitenkaan tarvitse vihata, jotta voisi rakastua Yin joogaan. Itse rakastan molempia!

Yin jooga aukaisee tilaa kehoosi ja hengittää avaruutta rauhattomien ajatustesi ja sisimpäsi väliin

Yin joogassa ei saa suorittaa. Suorittamisesta on tässä nimittäin vain ja ainoastaan haittaa! Suorittamattomuus on ollut minulle nuorempana ihan mahdoton ajatus, mutta nyt väsyneenä ja viisaana, osaan ottaa ilolla vastaan kaiken, missä minulta ei vaadita mitään. Ehkä siksi olen tähän niin rakastunut.

Toivon, että olisin löytänyt jo nuorempana ulos suorituskeskeisyydestä. Ja siihen Yin joogasta olisi varmasti ollut apua.

Harjoituksen päämäärä on rentouttaa kehoa ja mieltä. Venytysten ei kuulu tuntua venytyksiltä asanan aikana, vaan kehoa huoltava teho syntyy asanan pitkästä kestosta.

Viipyilevyyden tarkoituksena on, että kun suuret lihakset asennon jatkuessa lopulta rentoutuvat ja antavat periksi, pääsee keho avautumaan syvempää sidekudoksista. Tämä onnistuu silloin, kun venytys ei ole liian syvä ja jännittynyt.

Yin joogan tavoite on luoda tilaa kehossa ja aktivoida parasympaattista hermostoa. Tällä on selkeitä hyvinvointivaikutuksia muun muassa stressin aiheuttamiin somaattisiin ja psyykkisiin oireisiin.

Niin kuin meditaatiossa ja joogassa muutenkin, myös Yin joogassa hengityksellä on keskeinen rooli. On jo pitkään tiedetty, että hengitysrytmillä on yhteys kehon, mielen ja hermoston aktiivisuustilaan. Kannattaa siis kuunnella tarkkaan Janitan ohjeet hengityksen suuntaamisesta tiettyihin kehonosiin, vaikka mielikuva tuntuisikin alkuun itselle vieraalta.

Yin joogassa keskitytään kuuntelemaan kehoa, mutta tulemmekin samalla vahingossa kuunnelleeksi mieltä!

Yin joogan rauhallinen ympäristö ilman suorittamista antaa tilan käsitellä tunteita ja ajatuksenalkuja, jotka olemme tukahduttaneet tai ohittaneet.

Yin jooga perustuu muinaisiin taolaisiin harjoituksiin, mutta nykypäivän Yin jooga on kulkenut länsimaisten joogaopettajien läpi, joten se on myös muuttunut paljon matkan varrella. Yin jooga on ottanut vaikutteita myös kiinalaisesta nykylääketieteestä, erityisesti fysiologisen psykologian tohtorin Hiroshi Motoyaman tutkimuksista.

Yin joogan taustalla on ajatus kahdesta vastakkaisesta elementistä, Yinistä ja Yangista. Yin edustaa feminiinistä, pimeää, kylmää, paikallaan olevaa, maatavoittavaa ja rauhallista energiaa, ja Yang maskuliinista energiaa, joka on näiden vastakohta. Yang-tyyppinen jooga on fyysisempää ja dynaamisempaa, ja Yin toimii sen vastapainona. Toiminnan ja levon tasapaino.

Koska toiminta, stressi, liike ja intohimoinen tekeminen on jo vahvana läsnä elämässäsi, ajattelin, että saattaisit tarvita sen tasapainoksi vähän Yin energiaa.

Mielessä lahjakortti?

Tunnetko taiteilijan tai tutkijan, joka ansaitsee hoivaa ja rakkautta. Anna hänelle lahjaksi Janitan lempeä Yin joogakurssi. Jos haluat ostaa lahjakortin, ota minuun yhteyttä suvi@indome.fi ja kerron, miten se onnistuu.


Entä, jos palautuminen olisikin mahdollista?