YIN JOOGA. Selkäranka ja itsevarmuus.

Itsevarmuutta kulttuurityön tekijän ryhtiin! Rentoutta lihaksiin ja mieleen!

Janita Rosténin Yin jooga -kurssi auttaa tieteilijöitä ja taiteilijoita pysähtymään ja kuuntelemaan itseään ilman keskittymisvaikeuksia ja suorittamista. Huomaat eron jo ensimmäisen viikon aikana!

Janita on räätälöinyt tämän harjoituskokonaisuuden vartavasten kulttuurityön tekijöille.

Keskustelimme pitkään kulttuurityön haasteista ja kulttuurityön tekijöiden tarpeista. Valitsimme ensimmäiseksi kurssiksi harjoitteet, jotka vahvistavat ryhtiä ja avaavat selkärankaan liikkuvuutta.

Moni kulttuurityö vaatii keholta paljon. Epäergonomiset työskentelyasennot ja staattinen lihasjännitys kuormittaa lihaksia kokonaisvaltaisesti ja erityisesti näyttöpäätetyö on raskasta selälle, niskalle ja hartiaseudulle.

Selkärankaa hellivät harjoitteet nostavat samalla ryhtiä ja itsetuntoa. Kulttuurityössä tarvitaan rohkeutta kohdata arvostelevia katseita, ja sinnikkyyttä pitää kiinni visioistaan. Itsevarmuutta horjuttavat niin kielteiset apurahapäätökset ja kritiikit kuin yksinäisyyttä aiheuttava kilpailukulttuurikin.

Jo ensimmäisen harjoituksen jälkeen olosi on kevyt ja rentoutunut. Luovuutesi virtaa, ja olet saanut yhteyden omaan ääneesi.

Kurssin ostettuasi sinulla on aina mukanasi työkalu pysähtymiseen ja mahdollisuus kehittää läsnäolon taitoa.

Halusimme Janitan kanssa tarjota ensimmäisen harjoituksen sinulle lahjana. Pääset tekemään sen täällä.

Ahdistaako pysähtyminen? Kokeile Yin Joogaa!

Intohiomon ”Yin Jooga. Selkäranka ja itsevarmuus.” -kurssi koostuu viidestä harjoituksesta:

Maksat kurssin vain kerran ja pääset toistamaan harjoitukset niin monta kertaa kuin haluat. Saat koko kurssin käyttöösi heti maksettuasi, ja voit tehdä harjoitukset haluamassasi järjestyksessä.

Sopimusehdot löydät täältä.

Anna itsellesi lempeän tehokas hengähdyshetki Janitan rauhallisessa hoivassa.

Sinun ei tarvitse tietää mitään Yin joogasta osallistuaksesi kurssille. Janita kertoo sinulle kyllä kaiken, mitä hetkessä tarvitset. Hänen lempeään ohjaukseensa on helppo luottaa.

Et myöskään tarvitse erityisiä välineitä harjoituksen tekemiseen. Parhaan elämyksen saat, jos sinulla on käytössäsi joogamatto, joogatiilet ja bolsteri, mutta nämä voit korvata myös etsimällä käsiesi ulottuville filtin, pari kahvipakettia tai paksua kirjaa ja sohvatyynyn.

Suosittelen kuitenkin valmistautumaan harjoitukseen rauhoittamalla tilan. Ensimmäinen harjoitus on suunniteltu tehtäväksi työhuoneessasi tai työtilassasi kesken työpäivän. Varmista kuitenkin, että sinua ei häiritä tai ettei taustalla kuulu sähköpostin tai muiden sovellusten ilmoitusääniä.

Jos haluat tehdä tästä arvokkaasta hetkestä, jonka olet itsellesi antamassa, vieläkin vaikuttavamman, tee harjoitus näin:

  • Rauhoita tila ja estä häiriötekijät (olet tauon arvoinen!)
  • Pehmennä valaistus (voit vaikkapa sytyttää kynttilän tai tunnelmavalon)
  • Ruoki aistejasi hyödyntämällä eteerisiä öljyjä (esim. höyrystin tai tuoksulamppu)
  • Pistä taustalle rentoutus- tai kylpylämusiikkia (esim. YouTubesta tai Spotifystä)
  • Kietoudu pehmeään torkkupeittoon ja istahda alustalle juomaan yrttiteetä viisi minuuttia ennen harjoituksen aloittamista (ei haittaa, vaikka juoma jää kesken, voit nautiskella sitä myös harjoituksen aikana)

Avaa keho ja päästä luovuus virtaamaan

Rentouta lihasjännitykset ja opi rauhoittumaan

Opi kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi

Löydä ryhti ja itsevarmuus

Ahdistaako pysähtyminen?

Tämä auttaa. Takuulla.

Haluan kertoa sinulle, miten löysin Janitan!

Kurssin vetäjä Janita Rostén on kouluttautunut vuosia ammattiinsa, mutta sillä ei oikeastaan ole merkitystä. Hän on nimittäin paras. Tiedän tämän, koska olen harrastanut joogaa ja meditointia enemmän tai vähemmän säännöllisesti viime vuosisadalta lähtien. (Hui! Aina yhtä kammottavaa sanoa tämä näin! Mutta kuulostaa dramaattisemmalta, eikö totta?)

Yin jooga on minulle suhteellisen uusi tuttavuus, mutta olen ehtinyt kokea siitäkin useamman ohjaajan kädenjälkeä.

Kukaan heistä ei ole vetänyt vertoja Janitalle. Siksi pyysin juuri häntä Intohiomoon. Halusin jakaa hänen lahjansa maailmalle. Ja onneksi hän suostui!!

Janita ohjaa sydämellään, ja sen tuntee. Hänestä huokuva lempeys, armollisuus, hyväsydämisyys ja lämpö tarttuvat omaankin ajatteluun harjoitusten ulkopuolelle. Hän ohjaa selkeästi ja rauhallisesti ja sanoo juuri oikeat asiat.

Ennen kurssin kuvaamista minua jännitti välittyykö tämä taika myös kameran läpi, mutta innoissani voin luvata, että hyvältä tuntuu näinkin! Testattu on!

Haluan, että saat kokea tämän saman. Ja takaan, että tämä toimii.

Siksi annan sinulle 10 päivän täyden tyytyväisyystakuun. Kokeile! Et menetä mitään! Olen varma, että rakastut Janitaan yhtä paljon kuin minä. Hänellä on lahja.

Suvi Approves!

Mitä Yin Jooga on?

Yin jooga yhdistää kehonhuoltoa ja rentoutustekniikoita. Erona muihin syvävenyttelyihin tai perinteisiin kehonhuollon menetelmiin Yin joogassa huolletaan myös mieltä.

Yin joogan viipyilevät asanat ovat yllättävän tehokkaita. Kuvaan Yin joogaa ystävilleni usein (vain) puoliksi leikilläni niin, että ”se on sitä, että maataan tekemättä mitään ja kuitenkin jälkeen päin tuntuu siltä kuin olisi tehnyt jotain”.

Jälkeen päin minulla on nimittäin aina sellainen olo, että keho ja mieli ovat auki ja jäntevän rennot. Maailma näyttää oudon raikkaalta.

On varmasti yksilöllistä, miten Yin joogaharjoituksen kokee, mutta itseäni se myös väsyttää kovasti. Kävin joskus aamutunneilla, mutta minun piti lopettaa se, koska työnteosta ei tullut sen jälkeen mitään.

Yin joogan taika on siinä, että sinulla on koko ajan jotain, mihin kiinnittää huomiosi, joten mielenhuolto tapahtuu itsestään, kuin vahingossa. Yin jooga sopiikin mielestäni erityisesti sellaisille ihmisille, jotka ymmärtävät meditoinnin tärkeyden, mutta joille meditaatio on epämiellyttävää tai vaikeaa.

Meditointia ei kuitenkaan tarvitse vihata, jotta voisi rakastua Yin joogaan. Itse rakastan molempia!

Yin joogassa ei saa suorittaa. Suorittamisesta on tässä nimittäin vain ja ainoastaan haittaa! Suorittamattomuus on ollut minulle nuorempana ihan mahdoton ajatus, mutta nyt väsyneenä ja viisaana, osaan ottaa ilolla vastaan kaiken, missä minulta ei vaadita mitään. Ehkä siksi olen tähän niin rakastunut.

Toivon, että olisin löytänyt jo nuorempana ulos suorituskeskeisyydestä. Ja siihen Yin joogasta olisi varmasti ollut apua.

Harjoituksen päämäärä on rentouttaa kehoa ja mieltä. Venytysten ei kuulu tuntua venytyksiltä asanan aikana, vaan kehoa huoltava teho syntyy asanan pitkästä kestosta.

Viipyilevyyden tarkoituksena on, että kun suuret lihakset lopulta rentoutuvat ja antavat periksi, pääsee keho avautumaan syvempää sidekudoksista. Tämä onnistuu silloin, kun venytys ei ole liian syvä ja jännittynyt.

Yin joogan tavoite on luoda tilaa kehossa ja aktivoida parasympaattista hermostoa. Tällä on selkeitä hyvinvointivaikutuksia muun muassa stressin aiheuttamiin somaattisiin ja psyykkisiin oireisiin.

Niin kuin meditaatiossa ja joogassa muutenkin, myös Yin joogassa hengityksellä on keskeinen rooli. On jo pitkään tiedetty, että hengitysrytmillä on yhteys kehon, mielen ja hermoston aktiivisuustilaan. Kannattaa siis kuunnella tarkkaan Janitan ohjeet hengityksen suuntaamisesta tiettyihin kehonosiin, vaikka mielikuva tuntuisikin alkuun itselle vieraalta.

Antaudu asanan lempeydelle

Anna hengityksen virrata

Avaa keho ja mieli

Uskalla päästää irti

Yin joogassa keskitytään kuuntelemaan kehoa, mutta tulemmekin samalla vahingossa kuunnelleeksi mieltä!

Yin joogan rauhallinen ympäristö ilman suorittamista antaa tilan käsitellä tunteita ja ajatuksenalkuja, jotka olemme tukahduttaneet tai ohittaneet.

Yin jooga perustuu muinaisiin taolaisiin harjoituksiin, mutta nykypäivän Yin jooga on kulkenut länsimaisten joogaopettajien läpi, joten se on muuttunut paljon matkan varrella. Yin jooga on ottanut vaikutteita myös kiinalaisesta nykylääketieteestä, erityisesti fysiologisen psykologian tohtorin Hiroshi Motoyaman tutkimuksista.

Yin joogan taustalla on ajatus kahdesta vastakkaisesta elementistä, Yinistä ja Yangista. Yin edustaa feminiinistä, pimeää, kylmää, paikallaan olevaa, maatavoittavaa ja rauhallista energiaa, ja Yang maskuliinista energiaa, joka on näiden vastakohta. Yang-tyyppinen jooga on fyysisempää ja dynaamisempaa, ja Yin toimii sen vastapainona. Toiminnan ja levon tasapaino.

Koska toiminta, stressi, liike ja intohimoinen tekeminen on jo vahvana läsnä elämässäsi, ajattelin, että saattaisit tarvita sen tasapainoksi vähän Yin energiaa.

Yin joogassa toisto tuo tuloksia. Kannattaa siis tehdä samoja harjoituksia useamman kerran, että keho oppii ottamaan vastaan harjoituksen opit.

Kun lopulta koittaa hetki, että kaipaat vaihtelua harjoituksiin, sinun kannattaa jatkaa Janitan toiselle Yin Jooga-kurssille ”Yin Jooga. Lantio ja luottamus.

Mielessä lahjakortti?

Tunnetko taiteilijan tai tutkijan, joka ansaitsee hoivaa ja rakkautta. Anna hänelle lahjaksi Janitan lempeä Yin joogakurssi. Jos haluat ostaa lahjakortin, ota minuun yhteyttä suvi@indome.fi ja kerron, miten se onnistuu.


Entä, jos rentoutuminen olisikin helppoa?