APURAHA. Kurssi kulttuurityön tekijälle.

Ahdistaako apurahahaku? Anna minun auttaa!

Kurssin jälkeen osaat tehdä erittäin korkealaatuisen apurahahakemuksen.

Tämä korkeakoulutasoinen kurssi on tarkoitettu kaikenkarvaisille taiteilijoille, tutkijoille ja muunsorttisille kulttuurityön tekijöille.

Täältä löydät yhdestä ja samasta paikasta kaiken, mitä sinun koskaan tarvitsee tietää apurahojen hakemisesta. Kaiken. Rautalankaa aloittelijoille ja raudanlujia ohjeita ammattilaisille.

Kurssin vetää yliopistossakin aihetta opettanut FT Suvi Heikkilä, eli minä. Olen itse saanut kymmeniä apurahoja, ja kirjoitin väitöskirjanikin apurahoista, joten tunnen aiheen perusteellisesti sekä omakohtaisesti että teoriassa. Mutta älä huoli, opetan kuitenkin maanläheisesti ja teen kaikkeni, että pysyt motivoituneena.

Kurssilta saat itsevarmuutta ja hallinnan tunteen.

Kurssin jälkeen sinulla on vahvat hakutaidot ja erinomainen hankesuunnitelma. Olen varma siitä. Siksi tarjoan sinulle sinulle 100 % tyytyväisyystakuun. Yksikään kurssin ostaneista ei ole vielä tarttunut takuuseen.

Käy katsomassa kurssin johdanto ilmaiseksi täältä, niin saat nopeasti käsityksen siitä, mitä on luvassa! Et tule pettymään.

Voit maksaa kurssin kerralla (159 €) tai kolmessa osassa (3 x 59 € yht. 177 €), jolloin maksat aina vain kaksi viikkoa kerrallaan. Maksaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa. Vaihtoehtoja on myös lisää.

Lue sopimusehdot täältä.

Kurssin jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse olla epävarma siitä, johtuuko kielteinen apurahapäätös jostain, mitä olisit itse voinut tehdä toisin.

Tämä on kova lupaus, tiedän. Mutta se on totta.

Tämän kuuden viikon mittaisen intensiivisen valmennuksen jälkeen tunnet rahoitushaun kiemurat läpikotaisin.

Kurssi on sekoitus syvällisemmän ymmärryksen etsimistä ja konkreettisia käytännön vinkkejä.

Johdatan sinut kädestä pitäen, askel askeleelta, koko hakuprosessin läpi.

Valmennus perustuu yliopistossa kehittämääni uudenlaiseen menetelmään ja vankkaan tutkimustietoon sekä pitkään käytännön kokemukseeni kentällä.

”Leikitään, että peilin läpi voisi päästä Kuvajaismaailman sisälle.
Leikitään, että lasi olisi muuttunut pehmeäksi harsoksi, ja että sinä ja minä pääsisimme sen läpi.”
— Alice

Valmennuksen anti

  • Parannat työskentelyedellytyksiäsi poikkeuksellisen syvällisesti.
  • Opit suhtautumaan apurahan hakemiseen terveellä tavalla ja tarkastelemaan koko rahoituskuviota aivan uusin silmin. Ymmärrät toimintaympäristösi lainalaisuuksia entistä paremmin.
  • Apurahan hakeminen ei enää aiheuta ahdistusta. Sen sijaan tunnet olosi varmaksi ja toiveikkaaksi.
  • Olet myös kehittänyt valmiuksiasi arvioida urasi suuntaa ja pohtinut ratkaisuja asemasi ja työskentelysi kestävyyden parantamiseksi.
  • Voit säädellä itse sitä, missä rytmissä työskentelet. Missä ja milloin kurssia suoritat. Kurssi on suunniteltu kuuden viikon mittaiseksi, mutta voit tehdä sen täysin omavalintaiseen tahtiin.
  • Suoristat mahdolliset rahoitushakuusi liittyvät haitalliset uskomukset ja väärän tiedon.
  • Tiedät tarkalleen, mitä pitää tehdä ja mitä ei – sekä hakiessa että apurahaa saadessa, ja silloin, kun saat kielteisen päätöksen.
  • Valmennuksen jälkeen sinulla on kristallin kirkas näkemys siitä, mitä päättäjien päässä liikkuu ja mitä sinun on sanottava, että viestisi menee perille.

Tiedän, että tämä kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta. Mutta onneksi minulla on todistajia.

Yliopisto-opiskelijani kuvasivat kurssiani näin:

”Olin kuullut kehuja ja kuitenkin odotukset ylittyivät. […] Kurssin sisällössä tuli paljon uutta ja tärkeää tietoa. Hyvin paljon tuli hiljaista tietoa. […] Itse taiteen alalla olevana en ole ajatellut ennen niin tieteellisesti. Tässä kohtaa sain erityisesti uutta asiaa. […] Kurssin ilmapiiri ja opettaja olivat kannustavia ja opin, ettei tarvitsisi niin vähätellä itseään.”

Opiskelija 1, Turun yliopisto 2019

”Opin paljon uutta ja tämä oli ehdottomasti yksi hyödyllisimmistä kursseista, mitä olen vähään aikaan käynyt. […] Ajattelin hakemuksen teon aluksi olevan vaikeaa, mutta mitä enemmän aiheesta oppi, sitä helpompi sitä oli kirjoittaa. Koen, että kurssista on tulevaisuudessa itselleni paljon hyötyä.”

Opiskelija 2, Turun yliopisto 2019

”Olen sivuaineessani, Kulttuurituotannon suunnittelussa, tutustunut hyvin pintapuolisesti apurahoihin. […] Parissa viikossa olen kuitenkin oppinut hyvin paljon apurahojen antajista, saajista sekä hakemisesta ja tullut paljon varmemmaksi omasta positiostani apurahakentällä. […] Lisäksi oon entistä varmempi siitä, että haluan töihin kulttuurikentälle, koska tää on just sellaista, mitä haluan tehdä työssäni.”

Opiskelija 3, Turun yliopisto 2019

Lue lisää kehuja täältä!

Kyseinen kurssi oli myös ehdolla koko Turun yliopiston Vuoden Opetuskokonaisuudeksi 2019, mikä on suuri saavutus pieneltä porilaiselta kurssilta.

Ja arvaapa mitä! Tuon jälkeen olen kehittänyt kokonaisuutta entisestään. Tämä, mikä on omien kättesi ulottuvilla, on tuotakin moninkertaisesti parempi!

Tunnen aiheen hyvin.

Olen tutkinut kulttuurin rahoitukseen liittyviä ilmiöitä vuodesta 2008. Väitöskirjanikin käsitteli kulttuurin rahoitusta ja apurahansaajien kokemuksia ja asemaa. Lisäksi olen tehnyt vaikuttavuustutkimuksia muun muassa Suomen Kulttuurirahastolle ja Svenska Kulturfonden i Björneborgille. Lisäksi olen tutkinut mm. Kulttuurirahaston suurlahjoittajia, kulttuurin kansankeräyksiin osallistuneita ja Mesenaatti.me:n joukkorahoittajia. Voit lukea minusta ja ansioistani lisää täältä.

Olen haastatellut tutkimuksiini yhteensä yli sata apurahansaajaa eri aloilta ja kymmeniä apurahapäätöksiä tekeviä asiantuntijoita ja säätiöiden edustajia. Analysoin lisäksi yli 5 000 sivua apurahakertomuksia.

Olen itse toiminut toistakymmentä vuotta tutkijalle tyypilliseen tapaan apurahojen ja kymmenien silpputyösuhteiden kannattelemana.

Koin ja tutkin kulttuurityön kauhuja, taiteilijoiden ja tieteilijöiden taloudellista ahdinkoa, myrkyllistä kilpailukulttuuria ja kummallista yhteiskunnallista asemaa.

Tiedän, mitä se on.

Pitkin matkaa pohdin, miten kulttuurityön tekijöitä voisi tukea ja auttaa. Tästä syntyi ajatus ensin Kulttuuripurje-hankkeesta, ja sitten Intohiomo-valmennuksista. Vuonna 2020 loikkasin akateemisesta maailmasta yrittäjäksi.


Kaikista helpoiten pääset tutustumaan kurssiin katsomalla kurssin maksuttoman johdannon täältä.


Haluan tehdä tämän stressaavan aiheen opettelun sinulle mahdollisimman helpoksi ja kevyeksi. Jos annat luvan, hyppään ohjaksiin ja hoidan kaiken apurahahakuusi liittyvän suunnittelun.

Kurssilla syötän sinulle suupalan kerrallaan, ja saat pureskella sen omaan tahtiisi. Se on merkillisen helpottavaa, kun sinun ei ole pakko syödä koko kakkua kerralla, vaan voit luottaa siihen, että kun vain suoritat antamani pienet tehtävät yksi kerrallaan, poikkeuksellisen taidokas apurahahakemus valmistuu lähes huomaamatta, kuin itsestään. Ja opit samalla paljon ympäröivästä maailmasta.

Kerron sinulle kaikki menestyvän hankesuunnitelman salat, ja saat kylpeä lukemattomissa vinkeissä aina hakustrategian valinnasta ja budjetoinnista tekstin hiomiseen ja sanavalintoihin.

Olen antanut tälle kurssille kaikkeni.

Veikkaan, että yllätyt, miten hyviä tuloksia saamme aikaan

Valmennuksen aikana hiomme yhdessä sinulle korkealaatuisen hakemuksen liitteineen. Annan sinulle myös runsaasti esimerkkejä, vaihtoehtoja ja jopa valmiita mallipohjia.

Lisäksi keskustelemme muun muassa kentän pelisäännöistä ja eri rahoittajien eroista sekä apurahailun pimeästä puolesta ja laadimme sinulle pelastautumissuunnitelman sudenkuoppien varalle.

Kannustan sinua myös tarkastelemaan omaa urapolkuasi ja asiantuntemustasi uusin silmin sekä pohtimaan vaihtoehtoisia kestävämpiä tapoja luovan toimintasi mahdollistamiseksi.

Suvi Heikkilä Indome Intohiomo kulttuurityö kurssi työhyvinvointi apuraha taideammatti tutkija taiteilija koulutus valmennus
”’Yritä uudestaan. Vedä syvään henkeä ja sulje silmät.’
Alice nauroi. ’Ei kannata yrittää, ei mahdotonta voi uskoa!’
’Et näköjään ole harjoitellut kovinkaan paljoa”, sanoi kuningatar. ’Nuorempana minä harjoittelin sitä puoli tuntia päivässä. Itse asiassa, joskus olen onnistunut uskomaan jopa kuusi mahdotonta asiaa ennen aamiaista.'”
— Alice ja Punainen kuningatar

Yksi merkittävistä valmennuksen hyödyistä on ollut aikaisemmille osallistujille se, että autan sinua suhtautumaan kielteisiin päätöksiin hyväksyvämmin ja itseesi lempeämmin.

Ymmärrys rahoituskentän kokonaiskuvasta sekä päätöksentekoprosessista ja sen logiikasta yhdessä vertaistuen kanssa nopeuttavat paksun nahan kasvattamista.

Tämä osa valmennusta on ollut osallistujille erityisen vapauttavaa, sillä jatkuva torjunta on yksi kuormittavimmista tekijöistä apurahojen varassa toimimisessa.

Tiedän, että tälle valmennukselle on kentällä huutava tarve, ja toivon, että rohkaistut tilaamaan kurssin.

Luotathan minuun?

Tai, mitä ihmettä höpisen! Ei sinun tarvitse. Tässähän on se täysi tyytyväisyystakuu. Saat tutustua kurssiin kuukauden ajan, ja jos olet mistään syystä tyytymätön siihen, mitä sinulle tarjoan, saat jokaisen pennin takaisin. Näin varma olen siitä, että löydät, mitä etsit. Kukaan kurssin ostaneista ei ole vielä halunnut luopua ostamastaan materiaalista.

Anna mennä vaan! Et voi kuin voittaa.

Olet lukenut tänne asti, joten tiedän, että haluat.

Hinta

Ymmärrän, että kulttuurityöntekijänä näinkin alas puskettu hinta saattaa tuntua sinusta suolaiselta kuin rahoitushaussa tuskailevan kulttuurituottajan hiki.

Vastaavan live-valmennukseni osallistumismaksu on kuitenkin kymmenkertainen. Siksi ponnistelin tämän skaalautuvamman version eteen puhumalla puolentoista vuoden ajan kameralle.

Tein tämän siitä huolimatta, että näin suuri panostus on ollut minulle valtava henkilökohtainen riski, koska minulle on erityisen tärkeää, että kurssista tulee mahdollisimman saavutettava, myös taloudellisesti.

Tämä on ainut keino päästä helpottamaan mahdollisimman monen päähänpotkitun taiteilijan ja väitöstutkijan oloa.

Tiedän mitä se on.

159 € vastaa kahden ja puolen päivän työskentelyapurahaa.

Ja, noh, tuotteen laajuuteen verrattuna, minuuttihinnaksi jää toki vain 0,09 €. – Pakkohan minun oli sekin kertoa, kun kerran tulin laskeneeksi!

Onko sinulla varaa jättää tämä mahdollisuus käyttämättä?

Tämä on vaatimaton hinta valmennuksen arvoon ja vaikuttavuuteen nähden. Sijoitus tulevaisuuteesi, mielenrauhaasi, jaksamiseesi.

Millainen maailma olisi, jos rahoitushaku ei tuottaisi lainkaan ahdistusta? Jos hakemusta laatiessa olisi itsevarma olo. Tunne, että hallitsee tilanteen.

Niinpä.

Valtava vaikutus. Pieni panos. Ei riskiä.

Tukea osallistumiseen

Jos kuulut johonkin ammattiyhdistykseen, järjestöön, tiedekuntaan tai osuuskuntaan, niin voit myös yrittää innostaa heitä tukemaan jäsentensä osallistumista maksamalla osan osallistumismaksusta.

Jos saat organisaatiosi tai yhteisösi kiinnostumaan tällaisesta järjestelystä, pyydä heitä ottamaan minuun yhteyttä suvi@indome.fi, niin yritämme neuvotella tähän jonkin ratkaisun.

Voit myös itse yrittää kerätä suurempaa osallistujajoukkoa, jolloin voimme neuvotella paljousalennuksesta.

Lisäksi, kun kysyin Taikelta halukkuutta yhteistyöhön, he vastasivat tukevansa mielellään taiteilijoiden osallistumista tämän tyyppisiin kursseihin. Tosin, tähän täytyisi paradoksaalisesti hakea apurahaa.

Toivottavasti sain sinut vakuutettua ja näemme kurssilla!

Mielessä lahjakortti?

Kurssi on oiva idea myös lahjaksi vastavalmistuneelle taiteilijalle ja juuri väitöstutkijaksi valitulle tieteilijänalulle. Suosittelen kurssia aivan erityisesti jo muutaman vuoden kulttuurirahoituksen ääressä tuskailleelle kulttuuriraakille.

Huomaathan, että verkkomaksaminen vaatii tilin perustamista. Tästä syystä suosittelen, että tilaat kurssin laskulla.

Maksaminen onnistuu nimittäin myös laskulla! Suosittelen laskutusasiakkuutta myös organisaatioasiakkaille.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan asiasta tarkemmin.


PS. Muistinko sanoa, että pääset katsomaan ilmaisen johdannon täältä?

PPS. Joissain tapauksissa saatat olla myös oikeutettu vähentämään kurssin verotuksessa. Mutta tällaisista asioista kerron lisää itse kurssilla!


Entä, jos se olisikin kivaa?